Manşetler

21 Mart 2016 Pazartesi

Bunları biliyormuydunuz ?

Safran çiçeği 
Yaklaşık olarak 1 kg. safran için 140 bin adet safran çiçeği lazımdır. Bu nedenle safran en pahallı baharatlar arasındadır. MÖ. safran altından daha değerli kabul edilirdi. Bütün kral ve hükümdarlar safran ile banyo yaparlardı. Arapça’da sarı anlamına gelen asfar kelimesinden türemiştir.

Şampanya neden köpürür ?Şampanyayı bilinenin aksine karbonmonoksit değil, pislik köpürtmektedir. 1 bardak şampanyanın kabarcıklarının oluşmasına neden olan şey, bardağın içindeki mikroskobik toz ve tüy parçalarıdır.  Kadehteki bu tozlar çözünmüş karbondioksitin yoğunlaşmasını sağlayan çekirdekler olarak iş görür.

1. Dünya savaşında Alman üniformaları neden yapılmıştır? 
 1. Dünya savaşı sırasında Almanya’da ve Avusturya’da pamuk zor bulunan bir malzemeydi. Bilim adamları çok az pamuk ile ısırgan otunu karıştırdılar(sert lifler) ve ortaya ısırgan lifinden yapılma üniformalar çıkmıştır.

En yüksek bulut nerededir?
Dünyamızdan 12.000 metre yükseklikte bulunan ince bir katman olan sirrus olarak bilinmektedir. Bulutlar atmosferde asılı kalan minik su damlaları ya da buz kristalleri yığınıdır.

Uzaya ilk giden hayvan nedir?
 1946 yılında bir miktar tahıl tohumu ile meyve sineği yollanmıştır. Çünkü meyve sinekleri, insanların gen yapısı ile benzeşir. Bizim gibi uyur ve hızlı çoğalır.

Tırnak ve saçlarımız ölüm sonrası uzar mı ?
 Bu bir efsanedir. Etlerimiz büzüşüp, çekildiğinden uzamış gibi görünür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder