Manşetler

22 Mart 2016 Salı

İ Tunes nedir ?





iTunes nedir?
iTunes, iOS yazılımı yüklü elektronik cihazlarda (iPhone, iPad, Mac, iPod Touch vb.) film izlemek ya da müzik dinlemek; satın almak, arşiv yapmak amaçlı kullanılan bir uygulamadır.

 iTunes ne işe yarar?
Telefonunuzda iTunes programını kullanmaya başladığınız zaman içeriğindeki milyonlarca şarkıyı dinleyebilir, değişik tarzlardaki sanatçıların yapmış olduğu müzik çalışmalarına kulak verebilir ve ya dinlediğiniz müziği satın alarak telefonunuzda her istediğinizde dinleme imkanı bulabilirsiniz. Bazen dünyaca ünlü sanatçılar sadece iTunes’a özel olarak bir kaç parçalarını kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır. (Geçtiğimiz dönemlerde U2’nun yaptığı gibi). Bunun dışında telefonunuzdaki bütün fotoğraf hafızanızı, müzik hafızanızı, rehber hafızanızı iTunes üzerinden telefonunuzu bilgisayarınızla eşleştirerek yedekleme yapabilmeniz mümkün. Telefonunuza bir zarar gelse de ya da telefon değişikliği yapsanız da yedeklediğiniz bütün bilgileriniz elinizde olacak ve isterseniz tekrardan iOS uyumlu yeni cihazınıza aktarabileceksiniz. Ya da bilgisayarınızdan aktarmak istediğiniz fotoğraf ve müzikleri cihazınıza iTunes sayesinde aktarabileceksiniz. Bunların haricinde iTunes’ta yer alan ”Tonlar” kısmında cihazınızda yer alan klasik melodilerin yanında sevdiğiniz müzikleri, film müziklerini, Türkçe müzikleri de indirebilmeniz mümkün. Yıl yıl, kategori kategori olarak ayrılan bu sesler 1980’lerden Türkçe dizi müziklerine, popüler müziklerden en çok satanlara kadar geniş skalalara sahip.

iTunes’daki yenilikler
Yeni çıkan uygulamaya göre geçmişte sadece iTunes’tan bir veri indirebilmek için kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekirken bundan sonra bir iTunes hesabı açarken dahi kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekecek. Üyelikten herhangi bir maddi gelir talep etmeyen iTunes’un, sadece üyeliklerin gerçek şahıslara ait olduğunu kesinleştirmek amacıyla böyle bir uygulama getirdiği de düşünülüyor. Ek olarak iTunes’tan indirme imkanınızın olduğu 85.000’in üzerindeki film skalasında filmlerin satın alma fiyatlarından daha uygun olarak kiralama fiyatları da mevcut, isteyenler indirmek yerine kiralamayı tercih ediyorlar. Bunun dışında sevdiklerinize hediye olarak iTunes hediye kartları da vermeniz mümkün. Bu kartların içerisinde belirli bir meblağ var ve hediye ettiğiniz kişi o meblağ tutarında içerik satın alabilecek pozisyona geliyor. 15 TL’den 200 TL’ye kadar olan bu kartları ister elektronikle alakalı bir mağazadan, ister büyük alışveriş merkezlerinden ya da internet üzerinden satın alabilirsiniz


Kaynak : www.mailce.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder